Skip to main content

Versie 8.5.0. – Alles gestroomlijnd van editors tot koppelingen

Ontdek de gloednieuwe Word en form editors (beta) met verbeterde UX/UI en moeiteloze integraties. Koppel Improve eenvoudig aan 1200 systemen via Workato. Geniet van geavanceerde functies, verbeterde zoekmogelijkheden en een dynamisch schaalbaar dashboard voor optimale prestaties.

Bekijk hier alle nieuwe functionaliteiten in versie 8.5

 1. De Word editor
 2. Koppelen middels Workato
 3. De nieuwe form editor
 4. De nieuwe template editor
 5. Zoekfuncties
 6. Templates
 7. Gebruikers
 8. Tegeldashboard
 9. Bestandenpagina
 10. User interface
 11. Performance

1. Ontdek de word editor

Vanaf nu is de nieuwe Word-editor beschikbaar in Enterprise. Je kunt deze activeren via de instellingenpagina onder het tabblad ‘Templates’. Zodra je dit hebt gedaan, krijgt het bewerken van stapteksten een nieuwe look. Als je er met de muis overheen hovert, ontdek je het volgende:

lead editor

Zodra je hierop klikt is de nieuwe Word editor te zien. Deze editor is geoptimaliseerd voor een naadloze samenwerking met Word, waardoor kopiëren, plakken en bewerken veel eenvoudiger gaat. Als je klaar bent met het bewerken van je tekst, kun je de pop-up onderaan sluiten. Zodra je dit doet, wordt de bijgewerkte versie geladen en verschijnt de HTML-weergave van je tekst.

Ideaal dus!

2. Koppelen met Workato

Improve kan diverse informatie verwerken en om dubbele registratie te voorkomen, is integratie met andere systemen essentieel. Dit betekent dat je Improve kunt koppelen met de systemen die je al gebruikt. Zo kun je bijvoorbeeld automatisch projecten uit je CRM importeren in Improve of meldingen van een ander systeem doorsturen naar Improve om deze verder te verrijken met workflows, grafieken en taken.

Hoe je dat doet? Dat leggen wij je uit.

Meer over Workato

Workato

Workato is een platform voor het koppelen van verschillende systemen. Veel bedrijven gebruiken tegenwoordig cloud-gebaseerde oplossingen voor hun boekhouding, CRM, HRM en andere specifieke branchetoepassingen. Wanneer een systeem in de cloud werkt, kan de producent een API (Application Programming Interface) aanbieden. Een API fungeert als een doorgeefluik waar je data kunt opvragen of versturen.

Om een koppeling te maken tussen de API van systeem A en systeem B is een programmeur nodig. Echter, een snellere en kostenefficiëntere oplossing is het gebruik van een platform zoals Workato. Beide systemen hebben dan al een koppeling met Workato en hierdoor kun jij, als gebruiker, eenvoudig de gewenste koppelingen tot stand brengen via een plug-and-play interface, zonder dat er dure programmeurs aan te pas komen.

Workato is dus een koppelsysteem, en er zijn meer van dit soort programma’s. Binnenkort hebben we ook een koppeling met Zapier, een concurrent van Workato. Het verschil? Zapier is iets goedkoper, maar Workato kan gehost worden in Europa.

Welke apps kun je koppelen aan Workato? Meer dan 1000 apps.  Nieuwsgierig? Bekijk alle apps hier: https://www.workato.com/integrations

Een koppeling maken met Workato

Om te beginnen, moet je een API-sleutelset aanmaken in je Improve-omgeving. Dit doe je door te gaan naar: Instellingen -> Apps -> API-sleutels.

Hier klik je op genereer API key waarna je een Client ID en een Client Secret krijgt.

Sla deze goed op, je krijgt ze namelijk niet opnieuw te zien.

Vervolgens maak je een account aan op Workato. Eenmaal ingelogd, maak je een “Recipe” aan. Hierbij kies je de “Trigger”. Dit kan een andere app zijn, bijvoorbeeld wanneer er een project wordt toegevoegd in je CRM systeem, maar dit kan ook een getimede functie zijn. Zo kun je bijvoorbeeld iedere dag iets controleren of uitvoeren.

Zodra je instelt, mijn trigger is iets dat gebeurt in een andere applicatie, dan vraagt het systeem om daar een connectie mee te maken. Het zelfde geld voor de vervolg acties. Stel de trigger is: er wordt een project toegevoegd in 4PS en de actie is dan, maak een registratie aan in ons projecten formulier in Improve, dan moet er een connectie gemaakt worden naar Improve.

Verbinding maken met Improve

Improve draait op het platform van ISO2Handle. Het eerste wat je doet om een koppeling te maken naar jouw Improve omgeving is het platform ISO2Handle toevoegen in je recipe.

Vervolgens kies je de actie die je wilt doen. Zoals bijvoorbeeld een formulier registratie toevoegen:

Hiervoor heb je drie variabelen nodig: je Client ID, je Client Secret en je Tenant ID. De eerste twee variabelen heb je al in een eerdere stap ontvangen. De Tenant ID is het deel van de omgevings-URL dat voor “.cloud.iso2handle.com” staat. Bijvoorbeeld, als je URL https://test-klant.cloud.iso2handle.com is, dan is “test-klant” je Tenant ID.

Zodra je deze gegevens correct hebt ingevuld, kun je verbinden en wordt de verbinding tot stand gebracht.

Vanaf dat moment, kun je aangeven welke info naar welk formulier toe moet.

Hierbij moet je het formulier ID invullen. Dit ID kun je achterhalen door het laatste deel van de formulier link te kopiëren. Deze vind je in het instellingen tabblad in het formulier.

Vervolgens kun je aangeven welke data de registratie in moet:

Hierbij is het belangrijk om te weten dat de informatie in het “Content” object moet komen. Als je deze niet ziet, klik dan op “+6 optional fields available” en vink de content variabel aan.

Hoe test je dit?

Zodra je dit gedaan hebt, kun je je recipe testen.

Klik hiervoor bovenin op “Opslaan” en daarna op “Test recipe”.

Je zult dan tijdens de test waarschijnlijk een project moeten toevoegen in 4PS zodat het binnenkomt bij Workato en hij het doorzet naar Improve.

De mogelijkheden zijn echter oneindig en de denkbare use-cases dus ook.

3. De nieuwe form editor

word editor

De formuliereneditor is volledig herontworpen en voldoet nu aan onze UX- en UI-standaarden. Hoewel je standaard nog steeds de oude editor gebruikt, krijg je in deze editor een melding waarmee je kunt kiezen voor de nieuwe editor. Je kunt ook altijd nog terug switchen naar de oude editors via de instellingen pagina onder het organisatie tabblad.

form editor
De nieuwe editor werkt in de basis hetzelfde maar volgt de nieuwe UX en UI lijnen en zit vol met subtiele verbeteringen die je sneller formulieren laten maken. Zo heeft de nieuwe formulieren editor:
drag & drop
 • Drag & drop voor het verplaatsen van velden
 • Meer veld types zodat je minder handmatig in hoeft te stellen
 • Velden sets zodat je razendsnel dingen kunt toevoegen als:
  – Optel formules;
  – NAW gegevens;
  – SWOT color listeners.
 • Je hoeft niet meer op te slaan en te refreshen na het toevoegen van referenties
 • Issues in de configuratie van een formulier worden nu uitgelegd en je wordt eenvoudig naar de juiste plek gedirigeerd waar je het probleem op kunt lossen
 • De “Interne trigger” is hernoemd naar een “Data transfer”. De functionaliteit is het zelfde, maar in plaats van 12 klikken maak je nu een datatransfer met letterlijk één beweging.
 • Wanneer je veld eigenschappen aanpast, zie je nu direct in groen welke eigenschappen afwijken van de standaard en dus aangepast zijn. Als een veld dus niet doet wat je wilt, dan is uitvogelen waarom nu een stuk eenvoudiger.

En zo nog meer. De nieuwe editors zijn op dit moment nog BETA editors en het zal dus nog even duren voordat ze de oude editors definitief vervangen.

4. De nieuwe template editor

De vernieuwde template-editor is, net als de formulieren editor, geüpdatet naar onze nieuwe UX- en UI-standaarden. Deze editor kan geactiveerd worden via de oude editor en weer gedeactiveerd worden via de instellingenpagina.

In de nieuwe template-editor staat de stappenboom aan de linkerkant in plaats van de rechterkant. Hierdoor kun je de gekoppelde stappen aan de rechterkant inklappen om meer ruimte te creëren. De template-instellingen zijn netjes ondergebracht achter een instellingenknop en bulkbewerking is toegevoegd zodat je meerdere stappen tegelijk kunt aanpassen.

Formulieren

Titelvelden

 • Titelvelden kunnen nu ook HTML bevatten. Het is daarmee mogelijk geworden om teksten met bold, underline, kleuren en andere opmaak in je formulier te gebruiken.
 • Wanneer een formulier gedeactiveerd is, worden nu de eerste 4 tabbladen verborgen.
 • Eigen ontwikkelde formulieren worden aangegeven met het label “Custom” achter de titel.
 • Kleurenkiezers kunnen nu leeg zijn, wat aangeeft dat er geen kleur is ingesteld voor eenvoudige identificatie.
 • De registratiegeschiedenis omvat nu ook de initiële opzet.
 • Alle soorten invoervelden hebben nu een consistente haver- en actieve status.
 • Het is nu mogelijk om de registratie van een SWOT-formulier te openen om o.a. de geschiedenis te bekijken.
 • Het nieuwe veld voor afbeeldingen wordt nu ook afgedrukt wanneer je de registratie afdrukt.
 • Bij getalvelden kun je nu aangeven om de duizendtal scheider te verbergen, waardoor “1.000” wordt weergegeven als “1000”.
 • Het resultaten tabblad toont nu tot 100 tekens van een tekstveld.

 

5. Zoekfuncties

 • Het is nu mogelijk om te zoeken door de tekst van de laatst gepubliceerde versies van stappen.
 • Ook kunnen we nu weer zoeken door meta-eigenschappen.

 

6. Templates

 • Als je een @link hebt gemaakt van “stap A” naar “stap B” en je later de titel van “stap B” wijzigt naar “stap C”, werd de @link nog steeds weergegeven als “Stap B”. Vanaf nu wordt dit automatisch ’s nachts bijgewerkt naar “Stap C”.
 • Als je nu een stap bekijkt als viewer, kun je ook zien wie de stap hebben ondertekend.
 • Je kunt nu ook meer helpinformatie toevoegen aan een stap.
 • Als een stap een hoofdstuk is en daarom niet invulbaar, worden de sub-stappen nu als tegels eronder weergegeven.

workato en wordeditor

Taken

 • Het takenoverzicht op de takenpagina heeft een verbeterde UX gekregen. Het onderwerp is nu direct zichtbaar en vetgedrukt, de kolomindeling is logischer geworden, je kunt nu op de hele rij klikken om details te bekijken, de volgorde van de kolommen is verbeterd, en er zijn nog meer andere verbeteringen doorgevoerd.
 • Gedeactiveerde formulieren verschijnen niet langer op de takenpagina.
 • In de grafieken worden geen gebruikers meer getoond die geen taken hebben.

 

7. Gebruikers

 • Een gearchiveerde gebruiker kan nu definitief worden verwijderd en vervolgens opnieuw worden aangemaakt met hetzelfde e-mailadres. Het is echter niet mogelijk om een verwijderde gebruiker te herstellen.
 • Het is nu mogelijk om je e-mailadres aan te passen.
 • Als een gebruiker een vervaldatum heeft, is dit nu direct zichtbaar.
 • Wanneer je een gearchiveerde gebruiker heractiveert, wordt de vervaldatum automatisch verwijderd.

 

8. Tegeldashboard

 • Het tegel-dashboard past zich nu automatisch aan wanneer je je scherm vergroot of verkleint.
 • De tegels vloeien nu ook op een logische manier uit over het scherm wanneer je van desktop view naar mobile view gaat.
 • Tegels voor formulierregistraties ondersteunen nu ook custom velden.

 

9. Bestandenpagina

 • De bestandenpagina is ge-update qua design en het aanpassen van views is nu volledig geïntegreerd.

 

10. User interface

 • Er is een hele serie verbeteringen doorgevoerd op het gebied van user interface. Daarnaast is er nog een aantal popups ge-update zodat ook zij in lijn zijn met de nieuwe stijl.

 

11. Performance

 • Op de achtergrond gebruiken wij Keycloak voor authenticatie van gebruikers. En door de snelle groei in klanten en gebruikers liep dit tegen zijn limieten aan. We hebben daarom de hele back-end multi-keycloak gemaakt waardoor we nu een 2e Keycloak cluster hebben kunnen opzetten. We communiceren binnenkort met een deel van onze klanten wanneer wij hen overzetten naar de nieuwe cluster. Dit zorgt er namelijk voor dat iedere cluster minder druk is waardoor alle acties die te maken hebben met gebruikers zoals inloggen, uitloggen, uitnodigen etc. sneller gaan.

Zelf uitproberen?
Vraag onze demo aan

Ben jij nieuwsgierig naar wat Improve voor jouw organisatie kan betekenen? Vraag dan een vrijblijvende demo aan!

Demo aanvragen