Veiligheidsmanagementsysteem Improve

Veilige en gezonde werkomstandigheden zijn essentieel voor het goed functioneren van een bedrijf.  Als werkgever ben je verplicht om de veiligheid, gezondheid en het welzijn (VG&W) voor zowel de medewerkers als bezoekers binnen jouw onderneming te garanderen. Om die missie in goede banen te leiden, en om te weten of de V&G risico’s in jouw organisatie voldoende beheerst zijn, is het verstandig om een veiligheidsmanagementsysteem (VMS) op te zetten.

Improve by Octant - Processen

veiligheidsmanagementsystemen volgens iso 45001

Waarom een veiligheidsmanagementsysteem?

Een VMS zorgt voor structuur en draagt bij aan een goede implementatie van de veiligheidsprocedures en instructies naar de praktijk. Zodra een VMS goed is geïmplementeerd zorgt dit voor het verkleinen van de kans op of zelfs het voorkomen van bedrijfsongevallen. Daarnaast zorgt het ervoor dat veiligheid, gezondheid en welzijn binnen je organisatie onderwerpen zijn die aandacht krijgen.

Wat heb je nodig voor het opzetten van een VMS?

Voor het opzetten van een VMS kan je aan de slag met de VCA Checklist voor Aannemers (VCA */**/VCA-P) of de internationale norm voor het opzetten en implementeren van veiligheidsmanagementsystemen, de ISO 45001 norm. 

Wat zijn de voordelen van een VMS?

Een ISO 45001 veiligheidsmanagementsysteem

Ontdek de mogelijkheden van Improve!

Improve is een interactieve cloud oplossing voor ISO 45001 en VCA veiligheidsmanagementsystemen. In de op maat gemaakte formulieren kan je met verschillende devices heel eenvoudig alle denkbare VG&W meldingen registreren, zoals werkplekinspecties, TRA’s en (bijna)ongevallen. Met Improve kan je binnen je organisatie verbetermaatregelen direct uitzetten om zo toekomstige incidenten te verminderen én te voorkomen.

milieu management systeem

Continu verbeteren met Improve

Met onze ISO 45001 software creëer je een heldere structuur voor veiligheidsprocessen en kan je in Improve de hieruit voortvloeiende taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden tot in detail vastleggen. Door middel van flowcharts, data overzichten en strakke grafieken heb je real-time inzicht in wat er binnen jouw organisatie afspeelt.

Hulp nodig bij het opzetten van een veiligheidsmanagementsysteem?

Zelf uitproberen zegt meer dan 1000 woorden!
Ga aan de slag met het online managementsysteem Improve en ervaar alle voordelen en gebruiksgemakken zelf!

© 2022 Improve by Octant Veiligheids- & Risicomanagement BV. 

 

Alle rechten voorbehouden.