Skip to main content

Release notes V.8.2.0

Verbeterde lay-out en nieuwe features

COMING SOON!

De afgelopen maanden hebben we hard gewerkt aan het redesign van ons hele ImproveĀ  platform. Deze nieuwe versie gaat over twee weken gefaseerd live en wij willen je dan ook graag mee nemen in alles dat nieuw is. Ja, het is (slechts) een redesign, maar bij een goed design, horen verbeterde en zelfs hele handige nieuwe features. šŸ™‚

Het hoofdmenu

Het hoofdmenu (linkermenu) is compleet geredesigned en opnieuw opgebouwd. De 3 taken pagina’s (taken, taken statistieken en kalender) zijn samengevoegd op Ć©Ć©n taken pagina die nu onder dashboards staat. Alle links die eerder rechts boven (onder gebruikersnaam) in het top menu stonden, zijn verwerkt in het hoofdmenu. waardoor het boven menu nu veel cleaner en overzichtelijker oogt. In het hoofdmenu heb je nu de mogelijkheid om direct te navigeren naar bedrijf, account, instellingen, abonnement, hulp en of uitloggen.

Nieuwe features

1

Openen in nieuw tabblad

Je kunt nu op ieder item in het hoofdmenu met de rechtermuisknop klikken om vervolgens te zeggen "Open in nieuw tabblad".
2

Ctrl + M

Het hoofdmenu kan je nu in- en uitklappen met Ctrl + M. In de toekomst willen we dit principe op meer plekken toe gaan passen zodat je nog sneller kunt werken met Improve.
3

Menu navigatie

Als je in het menu door een template navigeert dan zul je zien dat alle kopjes waaronder je op dit moment bent bold worden. Hierdoor is het makkelijker om te zien waar je op dit moment zit.
4

In- en uitklappen van het menu

Wanneer het menu is ingeklapt en je hovert langer dan 1 seconde over het icoontje, dan klapt het menu automatisch uit.

het top menu

Het top menu is vervangen voor Ć©Ć©n grote zoekbalk die met behulp van een zeer geavanceerde zoekmachine zoekt door alle datasets waar je toegang toe hebt. Zo zoekt hij bijvoorbeeld ook door stap teksten heen waardoor je sneller vindt wat je zocht.

Je kunt hier filteren op dataset type zodat je nog sneller kunt zoeken. Daarnaast kun je bij een dataset klikken op “meer info”. Je krijgt dan direct een preview te zien van bijvoorbeeld grafieken, documenten en stap versies.

Nieuwe features

1

Preview

Direct grafieken, gebruikers, stap versies etc. weergeven zonder dat je er naar toe navigeert.
2

Ctrl + spatie

Je kunt nu direct zoeken d.m.v. Ctrl + spatie.

Notificaties

Door middel van workflows wordt er automatisch een mail verzonden wanneer je een maatregel moet oppakken of een andere actie moet uitvoeren. Vanaf de nieuwe versie ontvang je naast een e-mail ook een notificatie in Improve. Hierdoor hou je altijd een goed overzicht van openstaande acties. Vanuit de notificatie kun je direct door klikken naar de taak die je moet uitvoeren (het controleren van een stap versie, het invullen van een formulier, etc.).

Daarnaast kun je ook op notificaties reageren waardoor de verzender weer een notificatie ontvangt. In de workflow instellingen is het mogelijk om aan te geven welke zwaarte de notificatie heeft.

Stap pagina

De stap pagina is volledig opnieuw opgebouwd. De structuur is zoveel mogelijk onveranderd hoewel er wel een aantal verbeteringen zijn toegepast. De text editor is geĆ¼pdate naar de nieuwste versie waardoor een bekende bug met het resizen van kolommen is opgelost. Wanneer je nu een formulier toevoegt of verwijderd middels de + knop, dan hoeft de pagina niet meer opnieuw te laden.

Nieuwe features

1

Tijdlijn

De tijdlijn van versies is nu verplaatst naar rechts waar je direct alle oude versies kunt zien en kunt vergelijken met de gekozen versie. Aan de rechterkant is sidebar toegevoegd waarin je de gehele geschiedenis kunt zien van deze versie. Hier kun je ook comments in geven, replyen, zien wie de stap al wel en niet ondertekend hebben etc. Deze comments resulteren nu ook in een notificatie naar de maker van de versie.
2

State persistence

Het platform onthoud of je de sidebar uitgeklapt hebt of niet en of je in view modus zit of niet. Ook na een refresh.
3

Meta data

Je kunt nu direct in het edit scherm de meta data updaten (bijvoorbeeld proceseigenaar).
4

Sidebar

In view modus, heeft de stap een sidebar gekregen waarin de gekoppelde bestanden, process flows en meta data zichtbaar is.
5

Opslaan

Je kunt je stap versie nu opslaan met Ctrl + S.

Bestanden bibliotheek

De bestanden pagina is compleet opnieuw opgebouwd volgens het nieuwe design.

Nieuwe features

1

Recent geĆ¼ploade documenten

Er is nu een "Recent geĆ¼pload" sectie.
2

State persistence

Alle settings worden nu onthouden als persoonlijke voorkeur zoals pagina, sortering, filters, weergave modus etc. Ook na een refresh. Dit principe willen we doorvoeren op iedere pagina.
3

Uitvoeren acties

Acties op bestanden zijn nu uit te voeren met rechtermuisknop op een bestand. Dit is een nieuwe principe dat we in alle tabellen toe willen passen.
4

Resizen kolommen

Het is nu mogelijk om de kolommen te vergroten of te verkleinen.

De process flow pagina

De procesflow pagina is geredesigned naar de nieuwe stijl.

Nieuwe features

1

Acties uitvoeren

Je kunt nu op procesflows acties uitvoeren door met de rechtermuisknop te klikken op de procesflow.
2

Dupliceren

Je kunt nu eenvoudig processflows dupliceren.
3

Functietitels koppelen

Je kunt nu functietitels koppelen aan een processflow zodat je hier op kunt sorteren en zoeken in het overzicht.
4

Sidebar

In view modus, heeft de stap een sidebar gekregen waarin de gekoppelde bestanden, process flows en meta data zichtbaar is.
5

Opslaan

Je kunt je stap versie nu opslaan met Ctrl + S.

Gebruikerspagina

Deze hele pagina is opnieuw opgebouwd volgens het nieuwe design. Ook hoe je de gebruikersgroepen kan beheren is aangepast.

Nieuwe features

1

Gebruikers zoeken

Je kunt nu gemakkelijk een gebruiker opzoeken. Dit kan door de voor- of achternaam in de zoekbalk in te vullen, maar ook door te zoeken op gebruikerstype, functietitels en/of groepen.
2

Acties uitvoeren

Ook hier kun je gebruikersacties uitvoeren door met de rechtermuisknop op een gebruiker te klikken.
3

2FA

Op de gebruikerspagina is nu direct zichtbaar of de gebruiker de 2FA aan heeft staan.
4

Tabbladen acties en uitgenodigd

de gebruikers zijn onderverdeeld onder 4 tabbladen waaronder actief, uitgenodigd, gearchiveerd en verwijderd. Iedere tab heeft een korte uitleg zodat het duidelijk is wat welke tab betekend.

Account pagina

De account pagina is opnieuw opgebouwd volgens het nieuwe design. Functioneel doet de pagina nog het zelfde, maar visueel oogt het een stuk rustiger.

Je vindt hier nu ook recent geĆ¼ploade bestanden van de gebruiker en er zijn tal van nieuwe nuttige activiteiten toegevoegd. Deze kun je terugvinden in de tijdlijn van de gebruiker zodat je beter kunt zien wie wat gedaan heeft en wanneer.

Formulier velden

Alle velden zijn opnieuw opgebouwd. Dit maakt ze stabieler, uniformer en conform de nieuwe stijl.

Nieuwe features

1

Bestanden

Het bestanden veld geeft nu een weergave van de geĆ¼ploade bestanden in het resultaat.
2

Datum veld

Het datum veld kan nu ook een jaar of maand selectie afdwingen. Zo kan een gebruiker bijvoorbeeld een maand selecteren in plaats van een datum.

Formulieren invullen

Alle velden zijn opnieuw opgebouwd. Dit maakt ze stabieler, uniformer en conform de nieuwe stijl.

Nieuwe features

1

Veldgroepen

Wanneer je nu gebruik maakt van veldgroepen zie je de groepen nu ook direct bovenin in het formulier.
2

Horizontale formulieren

Het invultabblad van horizontale formulieren is volledig opnieuw opgebouwd. Hierin kun je nu kolommen resizen en blijft deze wijziging ook behouden. Daarnaast gaan lijst en checkbox velden in minified mode zodat ze even hoog zijn als alle andere velden, maar ze groter worden zodra je er overheen hovert.
3

sub formulieren

Sub registraties in een horizontaal formulier worden nu niet meer als onderliggende rijen getoond, maar kunnen worden geopend als popup. Net als bij een staand formulier.

Formulier resultaten

Ook de formulier resultaten zijn vernieuwd. Er zijn nieuwe knoppen pull-downs en componenten zijn gebruikt. Daarnaast is ook het bewerken van registraties in bulk sterk verbeterd. Het is nu mogelijk om horizontaal te scrollen in de resultaten zonder dat je de sidebar uit beeld scrolt.

Taken pagina

Deze pagina is volledig opnieuw opgebouwd en gebaseerd op het nieuwe design. We hebben de taken statistieken pagina als basis genomen met de herkenbare taak statussen (achterliggend, aankomend. Incompleet en afgerond).

Nieuwe features

1

Acties uitvoeren op taken

Acties op taken kunnen direct worden uitgevoerd middels de rechtermuisknop.
2

Filteren

Je kunt taken eenvoudig filteren op basis van formulieren en gebruikers.
3

Nieuwe taak toevoegen

Je kunt super eenvoudig en snel taken toevoegen in het formulier dat je wilt, middels de knop ā€œnieuwe taakā€ rechts bovenin.
4

State persistance

State persistance, alle settings worden nu onthouden als persoonlijke voorkeur zoals tabblad, pagina, sortering, filters, weergave modus etc. Ook na een refresh. Dit principe willen we doorvoeren op iedere pagina.
5

Incomplete taken

Bij incomplete taken zie je nu direct welke informatie mist zoals de gebruiker, de datum of beide door een achtergrond kleur.

Taak statistieken

De taak statistieken is een nieuw tabblad in de taken pagina met 6 grafieken dat direct de statistieken van de maatregelen laat zien. Worden taken op tijd afgerond, worden het er steeds meer of niet en waar ligt het zwaartepunt? Daarnaast kun je dit overzicht exporteren met onze nieuwe PDF exporter. Deze techniek willen we op meer plekken toe gaan passen.

Custom formulieren pagina

De custom formulieren zijn vanaf de nieuwe versie te vinden onder de knop “formulier toevoegen”. De oude “Custom” pull-down die bovenin het scherm zat is nu geĆÆntegreerd in de zoekmachine en het beheer van custom formulieren kan nu via deze pagina.

De nieuwe versie gaat over 2 weken gefaseerd live. Voordat de nieuwe versie live gaat nemen wij contact op met de Full User(s) van Improve. We hopen dat jullie net zo blij zijn als wij met deze nieuwe ontwikkelingen. Bel ons gerust als je vragen en/of opmerkingen hebt of advies nodig hebt bij het verder inrichten van Improve. We helpen je graag verder op weg!