Skip to main content

RASCI (Pro / Uitgebreid feature)

Nu is het mogelijk om op de instellingenpagina RASCI te activeren. Hiermee kun je per stap en/of procesflow aangeven wie “Responsible”, “Accountable”, “Supporting”, “Consulted” en “Informed” is. Zodra je dit activeert, word je automatisch doorgestuurd naar het pop-upvenster van de statussen van de stap om dit te configureren. Vervolgens wordt er een voorstel gedaan om je huidige statussen bij te werken.

RASCI (Pro / Uitgebreid feature)

Nadat je dit hebt gedaan, ontvang je een standaard RASCI-configuratie. Maar je hebt de vrijheid om deze aan te passen naar wens.

Standaard kunnen alleen de “Responsible” nieuwe versies maken en verwijderen. Het bijwerken van stapversies kan worden uitgevoerd door de “Responsible”, “Accountable” en “Supporting”.

In elke stapstatus kun je aangeven voor welke RASCI-groepen deze zichtbaar is.

Wanneer je de stapstatussen aanpast, zie je onmiddellijk het proces zoals het verloopt. Dit geldt ook wanneer je een stapversie aanpast. Je kunt zien waar de versie zich momenteel in het proces bevindt en wat de volgende stap is. Ook kun je zien wanneer er een goedkeuringsronde is, hoeveel goedkeuringen er nodig zijn en wanneer er triggers worden geactiveerd. Dit overzicht blijft hetzelfde wanneer je de stapstatussen aanpast, waardoor het proces duidelijk in kaart wordt gebracht.

Met RASCI kun je nu een goedkeuringsronde instellen, waarbij je aangeeft hoeveel goedkeuringen vereist zijn om naar de volgende status te gaan. In de volgende situatie, wanneer je een versie openbaar wilt maken, moet je eerst de goedkeuringsronde starten. Personen in de juiste RASCI-groepen (die je instelt in de instellingen) kunnen dan goedkeuren. Ze hebben ook de mogelijkheid om de versie af te keuren en daarbij een reden op te geven. Deze beslissing wordt vastgelegd in de tijdlijn.

Edited version status

Na het opslaan van je stapstatussen word je automatisch doorverwezen naar de nieuwe RASCI-pagina. Hier kun je RASCI instellen voor al je stappen en procesflows. Je kunt per stap aangeven wie bijvoorbeeld “Responsible” is. Dit kunnen individuele gebruikers zijn, maar ook groepen gebruikers.

status

Je kunt dit ook in de stap of procesflow zelf instellen met de nieuwe RASCI knop:

zoeken binnen QHSE online management systeem Improve

Als gebruikers de stap niet kunnen aanpassen, maar wel kunnen bekijken, dan kunnen ze nu ook comments geven. Ze zien dan alleen hun eigen comments en replies daar op.

comments

Bovendien wordt nu in de opmerkingen direct weergegeven tot welke RASCI-groep de gebruiker behoort wanneer RASCI is geactiveerd.

Wanneer RASCI is ingeschakeld, wordt de laatst gepubliceerde stapversie automatisch voorzien van een jaarlijkse timer. Een jaar na publicatie ontvangt de “Responsible” een melding dat de versie moet worden gecontroleerd. Hij kan deze goedkeuren voor het komende jaar of afwijzen, waarna een nieuwe versie wordt gemaakt. Alle acties worden vastgelegd in een tijdlijnitem met bijbehorende toelichting, zodat altijd zichtbaar is welke keuzes wanneer zijn gemaakt.

 RASCI

Tot slot kun je ook de basis van RASCI aanpassen via de instellingen. Zo heb je daar de volgende instellingen die je aan kunt passen:

RASCI aanpassen via de instellingen.

Zelf uitproberen?
Vraag onze demo aan

Ben jij nieuwsgierig naar wat Improve voor jouw organisatie kan betekenen? Vraag dan een vrijblijvende demo aan!

Demo aanvragen