Online QHSE management met Improve

Ben je op zoek naar een online QHSE online managementsysteem dat jou helpt te voldoen aan de normeisen van bijvoorbeeld ISO 9001, ISO 45001, ISO 27001, VCA en/of AEO?

Een QHSE-beheerstool waar al jouw procedures en (werk)instructies eenvoudig zijn in te zien én waar je alle QHSE registraties zoals Safety inspecties, verbeterpunten, klachten, afwijkingen, incidentmeldingen, auditbevindingen, klant- en leveranciersrevaluaties, etc. eenvoudig in kunt registreren?

 

Maak dan kennis met het online managementsysteem Improve!

Managementsysteem Improve

Wat is een KMS systeem?

Een kwaliteitsmanagementsysteem zoals Improve, ook wel KMS-systeem of KMS genoemd, is een instrument dat bedrijven helpt om de kwaliteit van bedrijfsvoering en activiteiten te verbeteren. Veel bedrijven hebben bepaalde processen, maar kijken nooit naar de optimalisatie hiervan. Een kwaliteitsmanagementsysteem helpt zichtbaar te maken waar de cruciale verbeterpunten voor een organisatie liggen en hoe je deze moet verbeteren.

Als jij een ijshoorn koopt, wil je dat de smaak goed is, dat de bolletjes een grootte hebben naar verwachting en dat je lekker kan zitten nadat je het ijsje hebt aangeschaft. Het hele proces van het maken van de verschillende soorten smaken, tot aan de verkoop van het ijsje moeten een bepaalde kwaliteit bevatten. Waarom? Zodat deze kwaliteit gelijk staat aan de verwachtingen van een bedrijf. Als de prijs te hoog is voor de grootte van het bolletje. Dan zullen er klanten de volgende keer afhaken. Er is dus iets mis met de kwaliteit.

Dit voorbeeld kun je eigenlijk in iedere organisatie, groot of klein, toepassen. Een KMS systeem brengt dus in kaart wat je doet en hoe je dat doet. Uit deze registraties kun je verbetermaatregelen opmaken, in dit geval dus om de grootte van het bolletje te vergroten.

Blijf je de processen in kaart brengen? Dan werk je dus continu aan kwaliteitsmanagement.

Het inrichten van een QHSE online managementsysteem

Hoe richten wij onze software voor jouw organisatie in? Allereerst stellen wij de beleidspunten en doelstellingen op het gebied van QHSSE voor de organisatie vast. Hierna richten wij Improve in met de juiste processen, formulieren, registers en relevante documenten die nodig zijn om de risico’s te beheersen. Op deze manier voldoet het managementsysteem bij oplevering al direct aan de eisen van jouw ISO norm, VCA checklist of AEO vergunning. Na een korte beheerders- en gebruikerstraining kun je aan de slag met Improve!

milieu management systeem

Wat bereik je met een online managementsysteem?

Met onze QHSE-software creëer je een heldere structuur voor QHSE-processen en kun je per medewerker de rechtenstructuur inrichten. Door middel van flowcharts en grafieken heb je toegang tot realtime inzicht van wat er binnen jouw organisatie afspeelt. Iedere medewerker kan eenvoudig meldingen maken van afwijkingen, incidenten en kwaliteitsverbeteringen binnen processen. Zo kan de organisatie producten of werkwijzen continu verbeteren, kwaliteit waarborgen en medewerkers een veilige en fijne werkplek bieden.

Processen en documenten beheren

Met risicoanalyses worden de meest risicovolle processen en bijbehorende controls in jouw organisatie vastgesteld. In Improve worden procesbeschrijvingen opgesteld in strakke flowcharts en kan je direct navigeren naar bijbehorende documenten zoals werkinstructies, handboeken, rapportages, etc. Daarnaast is het eenvoudig om waar je maar wilt bestanden te uploaden. 

isms systeem

Voldoen aan het QHSE-beleid? Meten is weten

Het doel van een QHSE systeem is continu meten of de organisatie voldoet aan het eigen QHSE-beleid of aan de gestelde eisen van stakeholders en wet- en regelgeving. Het klinkt als een uitdaging, maar met Improve is dit dagelijkse kost. Door het registreren van meldingen in Improve wordt er data verzameld. Denk hierbij aan meldingen van bijvoorbeeld klachten, incidenten, afwijkingen, inspecties, klantenonderzoeken, etc. Met behulp van de QHSE-software Improve kan de KAM of QHSE manager voor iedere gewenste registratie of melding een registratieformulier maken. 

Analyse & Improve

De acties die voortvloeien uit de verbetermaatregelen kunnen op eenvoudige wijze worden gemonitord. In één overzicht is duidelijk te zien welke QHSE verbeterpunten er nog open staan, welke status een verbetermaatregel heeft of welke verbetermaatregel er geëvalueerd kan worden. Al deze overzichten zijn gekoppeld aan één centraal QHSE maatregelen dashboard. Indien een maatregel onvoldoende of niet is afgehandeld, stuurt het systeem automatisch reminders naar de verantwoordelijke functionaris.

Iedere KAM-manager kan met het online management systeem aan de slag

Het coördineren van openstaande maatregelen is voor een KAM- of QHSE manager hierdoor eenvoudig te managen. 

Verzamelde data wordt weergegeven in strakke grafieken. Zo kunnen QHSE meldingen snel worden geanalyseerd en beoordeeld. Door deze real-time functie heeft de organisatie continu zicht op haar QHSE prestaties. Zo houd je dus volledig grip op het continue verbeterproces van je organisatie en blijf je eenvoudig en aantoonbaar voldoen aan jouw QHSE-normen en eisen.

Video 1:  Ontdek het gebruiksgemak van Improve! 

Waar wij in geloven

Improve is bedacht en ingericht door onze QHSE consultants die al meer dan 16 jaar managementsystemen opzetten en implementeren. Door de jaren heen hebben wij met allerlei softwarepakketten voor managementsystemen gewerkt. Vaak zijn dit lege systemen die nog gevuld moeten worden met procedures, formulieren en dashboards. Systemen met hoge licentiekosten waarbij gebruikers lange en dure trainingen moeten volgen om ermee te kunnen werken. 

 

 

Met Improve doen wij dit anders. Improve voldoet aan de eisen van alle bekende ISO normen, de VCA- én VCU checklists en AEO-vergunning. Daarnaast is Improve reeds ingericht met alle benodigde normregistratieformulieren en procedures, die wij volledig op maat maken. Werken met Improve kan al vanaf €1.500,- per jaar. 

Zelf Improve uitproberen?

Wil je Improve zelf uitproberen? Ga dan aan de slag met ons online managementsysteem en ervaar alle voordelen en gebruiksgemakken.

© 2022 Improve by Octant Veiligheids- & Risicomanagement BV. 

 

Alle rechten voorbehouden.