Skip to main content

Kwaliteitsmanagement is belangrijk om te kunnen voldoen aan de verwachtingen van je klant. Alleen op deze manier groeit jouw organisatie en garandeer je kwaliteit. Door continu bezig te blijven met het optimaliseren van kwaliteit, wordt de organisatie productiever en kunnen kosten worden bespaard. Een kwaliteitsmanagementsysteem kan jou hierbij helpen.

Ontdek de voordelen!

Besluitvorming op basis van data

Besluitvorming op basis van feiten. Dat is verbeteren. Door gebruik te maken van de data uit het kwaliteitsmanagementsysteem optimaliseer je continu de organisatie. Kiezen voor de juiste verbetermaatregelen waarborgt écht de toekomstige kwaliteit.

Procesmatig werken

Wat gebeurt er als er een verkeerd product van de band rolt? Of een dienst niet voldoende wordt uitgevoerd? Wordt dit product weggegooid en de misstap genegeerd of wordt er een procedure opgestart om te voorkomen dat deze fouten in de toekomst nooit meer gemaakt worden? Oftewel, procesmatig werken met behulp van een kwaliteitsmanagementsysteem levert voordelen op. Iedere klacht of afwijking wordt in het systeem geregistreerd en de te nemen verbetermaatregel wordt uitgezet in de organisatie. Je evalueert de doorgevoerde verbetering en het resultaat en stuurt bij waar nodig. Continue verbetering is daar.

Mate van efficiency verhogen

Van A tot Z de kwaliteit van een productieproces verbeteren door een kwaliteitsmanagementsysteem in te zetten. Waar medewerkers beperkt zijn tot het optimaliseren van één onderdeel van een proces, analyseert het KMS alle overkoepelende processen. Het KMS werkt dus vele mate efficiënter dan individuele procesoptimalisatie.

Voldoen aan de juiste certificeringen (ISO 9001)

Opdrachtgevers verlangen dat bedrijven voldoen aan de juiste kwaliteitseisen. Daarom zijn kwaliteitscertificeringen zoals ISO 9001 onmisbaar op het gebied van kwaliteitsmanagement. Het inzetten van een ISO 9001 certificaat is de manier om een bedrijf kwalitatief te vermarkten. Om te kunnen voldoen aan deze certificering ben je verplicht om een professioneel kwaliteitsmanagementsysteem in te zetten.

Start met het verbeteren van jouw kwaliteitsmanagement en ontdek waarom kwaliteitsmanagement belangrijk is

Zelf een online managementsysteem opzetten? Je kunt aan de gang gaan met een stappenplan om een traditioneel handboek op te zetten. Liever efficiënter te werk gaan? Maak dan kennis met online managementsysteem Improve. Een managementsysteem dat al volledig is ingericht op basis van de juiste stappen, documentatie en certificeringen. Meer weten? Neem dan contact met ons op.