Skip to main content

Een online management systeem zoals Improve kan een waardevol instrument als jouw bedrijf VCA-gecertificeerd is of juist dit certificaat wil behalen. Improve is immers volledig ingericht conform de eisen van de VCA-checklist voor Aannemers (VCA */**/Petrochemie) en beschikt over alle verplichte VCA procedures én registratieformulieren.

Wat zijn de voordelen van een online management systeem voor veiligheid, gezondheid en Milieu? (VGM)

De voordelen van een online management systeem voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) conform de VCA checklist zijn:

Voordeel 1: Efficiëntie en structuur

Het online systeem Improve bied je een georganiseerde manier om je VCA-gerelateerde processen te beheren. Je kunt workflows automatiseren, taken toewijzen, deadlines instellen en herinneringen ontvangen voor vereiste acties.

Voordeel 2: Documentatiebeheer binnen het systeem

Het online managementsysteem kan je helpen bij het effectief beheren van documenten, zoals procedures, werkinstructies, VGM-voorlichting, VGM-RI&E, etc.. Improve beschikt over een automatisch versiebeheer.

Voordeel 3: Beheer van je VCA registraties (trainingen en competenties)

Je kunt gevolgde trainingen en competenties van medewerkers bijhouden in het opleidingsregister. Zij je bedrijfsmiddelen NEN 3140 gekeurd. Registreer het in Improve en upload de certificaten. Stel een waarschuwing in voor de volgende keuring of herhalingstraining.

Voordeel 4: Taken en acties automatisch genereren

Het systeem kan automatisch taken genereren en toewijzen voor VCA-gerelateerde activiteiten, zoals werkplekinspecties, toolboxmeetings, keuren van middelen.

Voordeel 5: Audits en inspecties

Je kunt met Improve gemakkelijk interne/externe VCA audits en werkplekinspecties/oogrondes plannen, uitvoeren en opvolgen om verbeterpunten te identificeren en te kunnen aanpakken.

Voordeel 6: Analyse en rapportage

Het systeem verzameld alle ingevoerde gegevens en zet deze om in strakke dashboards en grafieken. Je hebt direct inzicht in je VGM-prestaties en trendanalyses. Hiermee kun je de effectiviteit van je VGM-processen evalueren en verbeteringen aanbrengen

Voordeel 7: Naleving en certificatie

Het online systeem kan je ondersteunen bij het bewaken van je VCA-certificatie en zorgen dat je altijd klaar bent voor audits van externe certificatie-instellingen.

 

Advies over het behalen van de VCA certificering met online management systeem Improve?

Improve kan je helpen om je VCA certificering effectief te behalen en te beheren, VGM risico’s te verminderen en een systematische aanpak voor veiligheid en gezondheid op het werk te ondersteunen. Nieuwsgierig naar onze software Improve? Probeer het online managementsysteem voor VCA dan gratis uit en plan een online demo in!