Skip to main content

Overheden intensiveren hun handhavingsmaatregelen, de wetgeving ondergaat voortdurende veranderingen, consumenten stellen hogere eisen en het aantal controles op naleving in de productieketen neemt toe. Dit maakt het handhaven van compliance essentieel, maar tegelijkertijd ook uitdagend. Door gebruik te maken van compliance software kan jouw organisatie gemakkelijk aan deze wettelijke voorschriften voldoen.

Wat is compliance management?

De betekenis van compliance is letterlijk ‘voldoen’ of naleven’. In feite verwijst compliance naar het naleven van wet- en regelgeving die door overheidsinstanties, toezichthouders en andere belanghebbenden zijn opgesteld. Het betekent simpelweg dat jij je houdt aan de regels die van toepassing zijn op jouw organisatie.

Waarom is compliance belangrijk?

Compliance is belangrijk omdat ieder jaar wet- en regelgevingen worden herzien. Het niet naleven van deze veranderingen kan gevolgen hebben voor de organisatie, denk bijvoorbeeld aan geldboetes of het intrekken van bepaalde vergunningen.

Hoe online managementsysteem Improve jou bij compliance kan helpen

Waakzaam zijn over compliance management is dus van essentieel belang voor de organisatie. Een online tool die de naleving van wet- en regelgeving beheerst is een innovatieve oplossing waar veel bedrijven naar op zoek zijn. De compliance functionaliteiten binnen het online QHSSE-managementsysteem Improve biedt uitkomst.

De voordelen van de online compliance tool binnen Improve:

1. Centralisatie en overzicht

Met een online managementsysteem Improve kunnen alle compliance-gerelateerde processen, documenten en informatie op één centrale locatie worden beheerd. Dit zorgt voor een beter overzicht en gemakkelijke toegang tot alle benodigde gegevens. Gebruikers kunnen snel belangrijke documenten vinden, deadlines beheren en de voortgang van nalevingsactiviteiten in real-time volgen.

2. Automatisering van processen

Handmatig beheer van compliance kan tijdrovend zijn en het risico op fouten binnen de organisatie vergroten. Met een online managementsysteem Improve kunnen veel taken worden geautomatiseerd, denk dan bijvoorbeeld aan: het instellen van herinneringen voor controles en het stroomlijnen van goedkeuringsprocessen. Deze geautomatiseerde taken besparen een hoop tijd en verhoogt de efficiëntie van de organisatie, waardoor gebruikers zich kunnen concentreren op belangrijkere strategische aspecten van naleving.

3. Innovatieve data ter verbetering van de kwaliteit

Een melding naar je collega verzenden? Het online managementsysteem Improve houdt gebruikers up-to-date met opvolgmaatregelen. Of het nu gaat om wijzigingen in wet- en regelgeving, nieuwe compliance-vereisten of belangrijke taken voor een individuele medewerker, gebruikers worden direct op de hoogte gesteld. Dit zorgt ervoor dat ze altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen en tijdig actie kunnen ondernemen.

4. Flexibel opschalen, aanpassen én verbeteren

Een online managementsysteem is flexibel en schaalbaar, waardoor het kan meegroeien met de behoeften van de organisatie. Het kan worden aangepast aan specifieke branches, regelgeving en interne processen. Dit betekent dat gebruikers een oplossing hebben die nauw aansluit bij hun unieke compliance-vereisten, zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken over beperkingen of belemmeringen. Op deze manier is het naleven van wet- en regelgeving toekomstbestendig.

Compliance management advies

Advies nodig omtrent compliance management of onze software? Neem gerust contact met ons op.