Skip to main content

Formulier embedden binnen Intranet

Veel organisaties beschikken al over een intranet. Het is nu mogelijk om Improve te integreren in een bestaand platform. Een eenvoudige methode hiervoor is het toevoegen van een “iframe” met een URL naar je Improve-omgeving. Let op: dit vereist echter een aanvraag voor integratie (ook wel embedden genoemd). Je kunt dit doen door een email te sturen naar servicedesk@octant-solutions.nl waarin je de URL van je intranetpagina met ons deelt. Na goedkeuring van onze kant wordt de basisintegratie geactiveerd.

Een intranet systeem koppelen aan Improve

Hoe maak ik een iFrame?

Er zijn verschillende manieren om een iframe te maken, maar een handige tool hiervoor is de iFrame-generator. Met deze generator kun je eenvoudig een iframe maken dat je vervolgens kunt toevoegen aan je intranet. Je kunt hierbij aangeven hoe breed of hoog de iframe moet zijn, of deze een rand moet hebben, en natuurlijk naar welke URL deze moet verwijzen.

Kan ik ook zorgen dat mijn iFrame automatisch inlogt?

Ja, dat kan. Als je je Single Sign-On-service hebt gekoppeld met Improve, kun je iets toevoegen aan de iframe-URL zodat deze automatisch probeert in te loggen. Als je bijvoorbeeld je Azure SSO hebt gekoppeld met Improve, voeg dan “?idpHint=azure” toe aan de URL, vóór het “#” teken. Zodra je dit hebt gedaan, zal de iframe direct proberen in te loggen voor de gebruiker.

Kan ik ook de menu’s verbergen?

Ja, dat kan. Stel dat je de gebruiker wilt laten landen op een tegeldashboard en vervolgens laten doorklikken naar bepaalde stap-pagina’s zonder te worden afgeleid door menu’s. Dan kun je de menu’s verbergen door “&embedType=step” toe te voegen aan de iframe-URL, net vóór het “#” teken. Op deze manier zal de omgeving er cleaner uitzien.

Niet zo:

iframe

Maar zo:

iframe 2

Een formulier tonen in je bestaande Intranet

Wil jij een formulier toevoegen aan een bestaand platform? Dat kan ook! De makkelijkste methode is om een ‘iframe’ in te voegen met een url naar je bestaande Intranet omgeving. Net zoals het koppelen van een heel systeem in de stappen hierboven, zul je merken dat dit niet zomaar werkt. Ook het embedden van een formulier in je bestaande systeem moet worden aangevraagd bij ons. Je kunt dit doen door een email te sturen naar servicedesk@octant-solutions.nl waarin de URL van je formulier staat.

Heb jij ons gemaild? Dan voorzien wij jou direct van een iframe code die je kunt gebruiken binnen je intranet omgeving.

Hoe voeg ik een iframe in?

Wij voorzien je al direct met een iframe code die je kunt gebruiken in je intranet. Deze vindt je in de instellingen van je formulier:

 

frame

 

Heb jij nog geen iframe code gemaakt?

Het maken van een iframe kan op allerlei manieren. Zie kopje ‘Hoe maak ik een iframe’ hierboven.

Ook als je alleen een formulier wil toevoegen aan je intranet kun je ervoor zorgen dat je iFrame automatisch inlogt. Heb je Single sign on gekoppeld met Imorove? Dan kun je iets toevoegen aan de iframe url zodat hij onmiddelijk daarmee probeert in te loggen. Gebruik je Azure SSO? Voeg dan “?idpHint=azure” toe aan de url. Vóór het “#” teken.

Zodra je dit gedaan hebt, zal de iframe direct proberen in te loggen voor de gebruiker.

Terug naar het functionaliteiten overzicht

Zelf uitproberen?
Vraag onze demo aan

Ben jij nieuwsgierig naar wat Improve voor jouw organisatie kan betekenen? Vraag dan een vrijblijvende demo aan!

Demo aanvragen